Kako smo prodali nepremičnino

Kako smo prodali nepremičnino

Kako smo prodali nepremičnino, kljub dolgotrajni prodaji. Nepremičnine se praviloma ne prodajo “čez noč”, vsaj velika večina ne. Dostikrat je potrebno vztrajanje, pogajanja s kupci in prodajalci, uporaba različnih taktik in tehnik oprodaje, da je na koncu prodaja nepremičnine uspešna. Želja vsakega lastnika je, da hitro in za najvišjo možno ceno proda svojo nepremičnino. Kupec pa seveda želi nepremičnino kupiti po najnižji možni ceni. V enem od poslov, kjer smo prodajali samostojno hišo v Ljubljani, se je prodaja zavlekla in je nepremičnina kar dolgo bila na trgu. Kot vedno, smo tudi tej naši stranki naredli analizo trga nepremičnin in določili najverjetnejšo tržno vrednost nepremičnine. Kot se dostikrat zgodi, je lastnik želel prodajati po višji ceni, kot je bila naša ocena vrednosti nepremičnine. Prodaja nepremičnine se je tako začela po cca 20% višji ceni, kot je bila naša svetovana in ocenjena vrednost nepremičnine.

Kot smo predvidevali, prvih nekaj mesecev ni bilo nobenega resnega interesenta za nakup ali ogled samostojne hiše. V tem primeru prodaje nepremičnine, je lastnik prodajal svojo drugo nepremičnino in se mu s prodajo ni mudilo. Kljub vsemu pa smo po 6 mesecih prodaje šli v znižanje cene nepremičnine. Tudi po tem znižanju, se hiša ni prodala oz. ni pritegnila kupca. Po letu dni prodaje, smo ceno spustili blizu naše prvotno svetovane. Potrebno je omeniti, da so se med tem v četu dni, cene nepremičnin krepko dvignile in je že zaradi tega sama cena poskočila.

Kako smo prodali nepremičnino? Po dveh ponudbah kupcev, ki so bile za cca 10% nižje od željene cene prodajalca nepremičnine, smo se uspeli s tretjim ponudnikom za nakup nepremičnine izpogajati za 3% nižjo kupnino kot je bila zadnja oglaševana cena. Poleg tega pa je bilo potrebno lastniku nepremičnine odkrito in na pravilen način objasniti ter svetovati kaj pomeni trenutna ponudba za nakup in kaj lahko pričakuje, če ponudbe ne sprejme. Na koncu se je odločil za prodajo nepremičnine.

HITRA PRODAJA NEPREMIČNINE

01

PRILAGODLJIVOST

Prilagodljivost v vseh okoliščinah, tako trgu kot potrebam strank,

02

TANAL ALL INCLUSIVE

Edinstvena "Tanal all inclusive" storitev, ki za vas pomeni popolnoma brezskrbna prodaja nepremičnine.

03

NOVI TRENDI

Sledenje zadnjim smernicam na trgu nepremičnin in uporaba najnovejših tehnologij.

04

KOMUNIKACIJA

Ključ do uspeha je komunikacija z vami. Zato ste vedno obveščeni o aktivnostih.

GDPR*