Naročite se na VIP novice

Prodaja

Graščina Socka

900.000 €

Hiša

Tip stanovanja: Nadstropje:

POVRŠINA: 1880m²

VELIKOST PARCELE: 2327m²

Opis nepremičnine

Iščete posestvo, ki združuje zgodovinski šarm in sodobno udobje? Graščina Socka vam ponuja oboje! Ta edinstvena nepremičnina se nahaja v osrčju idilične podeželske pokrajine in predstavlja pravo priložnost za vse, ki si želijo lastiti lastno zgodovinsko posestvo.

Graščina Socka je delno obnovljena, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za celovito obnovo. Kljub temu pa obstaja še veliko možnosti za izboljšave in prilagoditve, da bi ustvarili vašo popolno vizijo. Sestavljajo jo velika graščina, ki se razprostira na več kot 1.000 kvadratnih metrih ter pridih zgodovinskih časov, ki bo očaral vsakega obiskovalca.

Dvorec stoji severno od Nove Cerkve in se ga prvič omenja že v 15. stoletju. Leta 1404 bi naj posestvo z dvorcem, 12 kmetijami, petimi vinogradi in dvema hišama vzeli v najem Popel Vitanjski, Ivan Slovenjegraški in njegov brat Kunz Winther. Dvorec je v naslednjih stoletjih zamenjal številne najemnike in lastnike.

Lastnik Walter Dickin, ki je bil bankir je v letih 1909 do 1912 dvorec popolnima obnovil in iz njega ustvaril moderno in razkošno bivališče. Družina je pozimi večinoma živela na Dunaju, poletja pa preživljala v dvorcu Socka.

Lastnik Walter Dickin je živel v odličnih odnosih s sovaščani in skupaj s sovaščani ustanovil gasilsko društvo, bil njegov član in finančni podpornik. Družina je imela posluh za vaščane, še zlasti za reveže, ki so jim v dvorcu pripravljali hrano.

Leta 1934 je po smrti Walterja Dickina upravljanje dvorca prevzela njegova družina. Idilično in složno življenje družine z vaščani Socke je prekinila druga svetovna vojna. Dvorec Socka je po vojni doletela enaka usoda kot večino slovenskih gradov. Dvorec so nacionalizirali in ga tako poslali na pot propada. V njegovih prostorih sta se nastanila krajevni ljudski odbor in osnovna šola, upravljanje pa je prevzelo Zdravilišče Dobrna. Posestvo je prešlo v roke kmetijske zadruge v Vojniku, ki ga je z leti zanemarila in na koncu oddala v upravljanje kmetom.(vir: prostocasnik.si)

Danes je dvorec v privat lasti in je bil s strani današnjega lastnika tudi že obnovljen. Obnovljena je streha, večina fasade, del notranjosti (cca 400m2), ki trenutno predstavlja stanovanje, kletni prostori, prostor za druženje… Statika objekta in del oken.

Objekt nudi kar nekaj možnosti in potenciala. Možno je izdelati dodatna stanovanja, morda dom za starejše z nadstardadnimi storitvami…

Od Celja in AC priključka je oddaljen cca 15 min vožnje.

Graščina je objekt državnega pomena.

Graščina Socka je odlična priložnost za vse, ki si želijo lastiti zgodovinsko posestvo, ki ga lahko prilagodijo svojim potrebam in željam. Ne zamudite te priložnosti in si oglejte to edinstveno nepremičnino že danes!

Podatki nepremičnine

Lokacija: Nova Cerkev

Vrsta objekta: Hiša

Tip stanovanja:

Nadstropje:

Površina parcele: 2327 m²

Zazidljivo:

Etaža:

Gradbeno dovoljenje: DA

Uporabno dovoljenje: DA

Stanje: Obnovljeno

Prenovljeno:

Površina: 1880 m²

Število spalnic:

Število kopalnic:

Leto izgradnje:

Energetski razred: /

OSTALE NEPREMIČNINE

Prodaja
Posest
VELIKOST: 1632m²

Zemljišče Kavče

30.000 €
V naselju Kavče pri Velenju, prodamo zemljišče v skupni površini 1632m2. Zazidljivi del predstavlja cca 900m2 površine. Nahaja se na območju razpršene gradnje, kjer je dovoljena stanovanjska gradnja.
Preberi večZemljišče Kavče

HITRA PRODAJA NEPREMIČNINE

01

PRILAGODLJIVOST

Prilagodljivost v vseh okoliščinah, tako trgu kot potrebam strank,

02

TANAL ALL INCLUSIVE

Edinstvena "Tanal all inclusive" storitev, ki za vas pomeni popolnoma brezskrbna prodaja nepremičnine.

03

NOVI TRENDI

Sledenje zadnjim smernicam na trgu nepremičnin in uporaba najnovejših tehnologij.

04

KOMUNIKACIJA

Ključ do uspeha je komunikacija z vami. Zato ste vedno obveščeni o aktivnostih.

ZADNJE PRODANE NEPREMIČNINE

GDPR*